Цушка дезінформували про Боделана

П'ятниця, 23 лютого 2007, 14:55

Екс-керівник Національного бюро Інтерполу Кирило Куликов спростовує заяву міністра внутрішніх справ Василя Цушка про те, що колишній мер Одеси Руслан Боделан ніколи не перебував у міжнародній базі розшуку Інтерполу.

Про це Куликов сказав "Українській правді", коментуючи слова Цушка про те, що заяви про перебування Боделана в базі Інтерполу є "піаром" екс-голови МВС Юрія Луценка.

"Я вважаю, що міністра було введено в оману. Я особисто мав шанс зустрітися з міністром. Він зустрічався з колективом. Я роз'яснив ситуацію", - сказав він.

За його словами, ініціатором розшуку не може бути Інтерпол, оскільки він є всього лише базою даних.

"Коли був ініційований розшук Боделана, Інтерпол поставив його в базу. Він був як у міжнародній, так і в міждержавній базі Інтерполу", - сказав Куликов.

Він також зазначив, що Інтерпол не займається переслідуванням осіб за політичними мотивами.

"Ніякої політики в цьому немає. Була постанова суду про розшук, документи були передані в Інтерпол, і Інтерпол чисто технічно виставив його в базу", - сказав Куликов.

Він не зміг відповісти на запитання, з чим, на його думку, може бути пов'язана критика Цушка на адресу Інтерполу.

"Потрібно було дати негатив, хтось його підготував", - сказав він.

"Насамперед Інтерпол – сегмент міжнародних відносин України і ставитися до нього потрібно дуже уважно, тому що складно налагоджувати стосунки", - додав Куликов.

Як відомо, раніше Цушко заявив, що Боделан ніколи не розшукувався по лінії Інтерполу. Він також розкритикував діяльність відомства.

***

У п'ятницю Куликов подав заяву про свою відставку з посади. За його словами, це рішення не пов'язане із заявами Цушка, а заява подана "з особистих міркувань".

Заява подана до звіту міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування