Тимошенко й Кириленко пояснили Ющенку, які закони ветувати

Субота, 24 лютого 2007, 15:23

Блок Юлії Тимошенко та "Наша Україна" закликають президента використати свої конституційні повноваження, зокрема право вето, для захисту конституційного ладу.

Про це йдеться у листі до президента Віктора Ющенка від імені фракцій Блоку Юлії Тимошенко та "Нашої України", які в суботу підписали угоду про створення об’єднаної опозиції.

"Ми звертаємося до вас як до глави держави, гаранта Конституції, патріота та морального лідера української нації вжити всіх заходів для повернення політичного процесу в Україні у правове та конституційне русло", - йдеться в листі, розміщеному на сайті "Нашої України".

"Ми закликаємо вас використати з цією метою свої конституційні повноваження, зокрема право вето, щоб не допустити руйнування конституційного ладу в Україні", - відзначає опозиція.

Ветування, зазначено в листі, потребують закони, "що ухвалюються парламентською більшістю з огляду на власні інтереси, а не потреби суспільства і його розвитку, та не підтримані парламентськими опозиційними силами".

"Як парламентські політичні сили ми висловлюємо вам цілковиту підтримку й запевняємо, що були, є і будемо надійною опорою, соратниками та однодумцями у справі розбудови сильної заможної Української держави та становлення дієвої демократії", - підсумовують опозиційні сили.

Лист підписано керівниками фракцій БЮТ та "Нашої України" Юлією Тимошенко та В'ячеславом Кириленком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування