Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко вже домовився з Тимошенко про місце в списку

Неділя, 25 лютого 2007, 18:44

Громадянський рух "Народна самооборона" підтримає розпуск парламенту, якщо в президента Віктора Ющенка з'являться для цього правові підстави.

Про це заявив лідер руху Юрій Луценко у неділю на прес-конференції в Чернівцях.

"Якщо відповідне рішення прийме Конституційний суд щодо легітимності діяльності нинішнього уряду Януковича, і у Ющенка з’явитися можливість розпустити парламент, то "Народна самооборона" буде негайно під вікнами президентського палацу, надавши главі держави народну підтримку для підписання історично необхідного для нинішньої України рішення", - заявив Луценко.

"Перш за все хотілося б щоб мова йшла про об’єднаних демократів, аж до єдиного списку. Якщо так станеться, то я попередив Юлію Володимирівну (Тимошенко), що бронюю за собою 226-е місце у такому єдиному списку", - додав Луценко.

Водночас, на його думку, перспектива дострокових виборів залежить сьогодні не від заяв політиків а від майбутнього рішення Конституційного суду. "На сьогодні немає правових можливостей розпустити парламент", - уточнив він.

Екс-міністр і радник президента також вважає, що необхідно негайно приймати нову Конституцію, в якій закріпити за президентом, як ключовою фігурою, право розпуску парламенту і місцевих рад, в разі, якщо вони категорично не відповідають своїм передвиборчим обіцянкам.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування