Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович знову хоче, щоб Україна була мостом

Понеділок, 26 лютого 2007, 09:47

Прем’єр Віктор Янукович упевнений, що Україна буде надійним партнером в галузі енергобезпеки для Європейського союзу.

Про це Янукович сказав в інтерв’ю "Німецькій хвилі", зазначивши, що "багато що в цьому залежить від того, які будуть відносини між Україною та Росією".

"І ми можемо і повинні сприяти об’єднанню зусиль Росії і Європи щодо надійності системи енергопостачання, збільшення постачання енергоносіїв на європейські ринки", - сказав він.

Янукович також зазначив, що Україна також бачить перспективу і надає великого значення диверсифікації джерел енергоносіїв.

"Ми за те, щоб будувати стосунки на позитиві і на спільних проектах між Європою, Україною і Росією. Україна повинна бути надійним мостом між Європейським союзом і Росією", - сказав він.

Говорячи про створення спільного російсько-українського газотранспортного консорціуму, прем’єр зазначив, що зараз уряд повернувся до цієї ідеї, а саме – будівництва ділянки газопроводу "Богородчани-Ужгород".

"Ми, як і раніше, зацікавленні в тому, щоб Німеччина долучилася до створення такого консорціуму. Будівництво цієї ділянки газопроводу дасть можливість збільшити обсяги постачання газу з Росії до Європи приблизно на рівні 20 мільярдів кубічних метрів", - сказав він.

"Ми за те, щоб об’єднати зусилля експортерів газу, тобто передусім Росії, Європейського союзу, який потребує сьогодні додаткових обсягів постачання газу і, безумовно, України, яка в змозі транспортувати додаткові обсяги. З економічної точки зору цей проект дуже вигідний. З точки зору організації реалізації цього проекту, ніяких перешкод сьогодні немає", - додав прем’єр.

Він також додав, що цієї теми торкатиметься під час розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Говорячи про нафтопровід "Одеса-Броди", Янукович зазначив, що українська сторона готова разом з Європейським Союзом "вести розмову" з країнами Каспійського басейну щодо визначення обсягів прокачування нафти.

"Україна багато років чекала такої роботи і такої пропозиції. І внаслідок чого ми отримали, перш за все, збитки від того, що цей нафтопровід стояв і не працював і, по-друге, цей нафтопровід приходив вже у загрозливе становище. Він міг втратити технічні можливості, тобто пропав. Труби вже гнили і обладнання пропадало і так далі", - сказав він.

"Тому ми не могли вже більше чекати. Ми вимушені були прийняти рішення і пустити його в реверсному режимі, щоб зберегти цю систему", – додав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...