Кримський віце-спікер заступився за Лужкова і "наїхав" на МЗС

Понеділок, 26 лютого 2007, 11:32

Президія Російської громади Криму прийняла заяву, у якій звернулася до антикризової коаліції у Верховній Раді із закликом про якнайшвидшу кадрову реорганізацію МЗС України.

Заява підписана лідером цієї організації, першим заступником голови Верховної Ради АРК Сергієм Цековим, повідомляє Обком.

Приводом для заяви послужила реакція українського зовнішньополітичного відомства на нещодавній візит мера Москви Юрія Лужкова до Криму.

Також приводом стало недопущення на півострів депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна, якому заборонений в'їзд в Україну.

"На жаль, доводиться констатувати, що подібні дії МЗС України наносять пряму втрату розвитку україно-російського стратегічного співробітництва і свідчать про необхідність якнайшвидшого реформування даної структури і її кадрового відновлення", - йдеться в заяві.

"Розвиток найважливіших для України україно-російських відносин не може знаходитися в залежності від дій некомпетентних осіб, які страждають комплексами невмотивованої русофобії", - говориться в заяві.

Як відзначається в заяві, у процесі підготовки підписаних Лужковим у Криму документів "одну з ключових" ролей зіграв саме Затулін.

У Криму були підписані Програма співробітництва між органами представницької і виконавчої влади Москви й Криму на 2007 – 2008 роки і протокол про намір по участі Москви в розвитку курортно-рекреаційного комплексу східного Криму.

У цьому зв'язку РГК висловлює своє здивування і протест зайнятою українським МЗС "деструктивною позицією", унаслідок якої Затулін був позбавлений можливості в'їзду на територію України для участі в підписанні протоколу і програми співробітництва між м. Москвою й АРК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування