Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко відпрацювала бездоганну процедуру для депутатів

Понеділок, 26 лютого 2007, 12:17

Блок Юлії Тимошенко має намір припинити повноваження до 10% депутатів місцевих рад, обраних за його списками.

Про це Турчинов сказав в інтерв'ю газеті "День".

Відповідаючи на запитання, скільки депутатів від БЮТ можуть втратити свої мандати, Турчинов сказав, що, за попередньою оцінкою, залежно від регіону їхнє число може становити приблизно 5-10%.

"Рішення щодо перебіжчиків будуть опротестовані в судах, не виключений тиск на Центральну виборчу комісію, територіальні виборчі комісії. Тому ми відпрацьовуємо бездоганну процедуру позбавлення депутатських мандатів", - сказав парламентарій.

Турчинов назвав закон, який забороняє депутатам місцевих рад перехід з однієї фракції в іншу, діючим механізмом відповідальності депутатів перед виборцями.

Він також припустив, що причиною, за якою обрані за списками БЮТ депутати залишили цю фракцію, у Київській міській раді у більшості випадків послужив підкуп або якісь меркантильні інтереси.

Як повідомляло агентство, 12 січня Верховна Рада встановила імперативний мандат для депутатів Верховної Ради Криму й місцевих рад, обраних за пропорційною виборчою системою, що передбачає заборону переходу між фракціями депутатів місцевих рад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування