У "Нашій Україні" розкусили, як Янукович надуває ВВП

Понеділок, 26 лютого 2007, 12:53

Зростання обсягу ВВП досягається урядом за рахунок штучного заниження індексу інфляції, вважає депутат від "Нашої України" Володимир Лановий.

"Тому якщо “антикризовики” неправильно показали зростання цін, то тим самим вони завищили динаміку реального ВВП”, - сказав він, повідомляє прес-служба "Нашої України".

За його словами, у цю статистику уряд не включив зростання цін і тарифів, яке відбулося в січні, тому місячний показник за січень є завищеним щодо реального обсягу ВВП.

“Якщо “антикризовики” говорять, що ВВП становить 9%, то цей показник у два рази завищений. Реальне зростання ВВП у січні становить не вище 5%”, - додав Лановий.

На його думку, Кабміну Віктора Януковича "не вдалося продовжити позитивні тенденції збільшення ВВП, започатковані попереднім урядом Єханурова".

"На жаль, у серпні-грудні 2006 року нинішньому уряду не вдалося і утримати індекс інфляції у межах однозначної цифри, і в цілому за 2006 рік індекс інфляції досягнув 111,6%”, - сказав депутат.

Лановий також зазначив, що за уряду Януковича зовнішній борг України почав зростати.

“Якщо дефіцит бюджету не покривається доходами від приватизації, тоді уряд позичає кошти із-за кордону", - сказав він.

Він також додав, що державний зовнішній борг станом на 1 січня 2005 року становив 8,7 млрд. доларів, а попередні уряди у 2005 та січні-липні 2006 року скоротили заборгованість до 8,2 млрд. доларів.

"Однак Кабмін Януковича лише за листопад-грудень 2006 року збільшив борги на 1,6 млрд. доларів і на початок цього року ця цифра досягла 9,8 млрд. доларів. Нинішній Уряд досяг історичного боргового максимуму, який перевищив рівень післякризового 1999 року”, - сказав Лановий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування