Ющенку і Путіну радять особисто взятися за маяки

Понеділок, 26 лютого 2007, 13:05

Заступник голови української частини підкомісії по ЧФ Віктор Семенов вважає, що питання передачі об'єктів навігаційно-гідрографічного обладнання Україні має ввійти в "План дій Україна-Росія на 2007-2008 р.".

Про це Семенов заявив в інтерв'ю газеті "Московськие новости", опублікованому в понеділок.

"Росія не порушує питання про приналежність навігаційно- гідрографічних об'єктів безпеки мореплавання і, зокрема, маякових містечок. Апріорі - це власність України. Мова йде про терміни передачі їх українській стороні", - заявив Семенов.

За його словами, "Росія думає, що процес передачі об'єктів може відбуватися аж до 2017 року, оскільки вони знаходяться в оренді".

"Ми ж вважаємо такий підхід безпідставним, оскільки в "розділовій відомості" крім п'яти об'єктів гідрографічної служби, розміщених у Севастополі і які повинні використовуватися спільно, об'єкти гідрографії взагалі не згадуються", - сказав Семенов.

Він нагадав, що український Кабінет міністрів розпорядився передати об'єкти НГО на території Криму в управління Міністерству транспорту.

"У зв'язку з неможливістю Мінтранспорту виконати цю постанову уряду Генпрокурор звернувся в судові інстанції для правового вирішення даного питання. Російська сторона відмовилася виконувати рішення українських судів", - сказав український дипломат.

Підписання плану дій між Україною і Росією очікується найближчим часом.

Раніше колишній командуючий Чорноморським флотом адмірал Віктор Кравченко заявив:

"Росія не може передавати Україні об'єкти гідрографії і навігаційне обладнання Чорноморського флоту через відсутність механізму передачі".

За його словами, "єдиним цивілізованим шляхом передачі частини гідрографії і навігаційного обладнання ЧФ може бути підписання міністерствами закордонних справ РФ і України окремої угоди, що регулювала б процес передачі".

27 лютого відбудуться чергові російсько-українські переговори з питань перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування