Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді Європи не збираються обговорювати чвари Ющенка і Януковича

Понеділок, 26 лютого 2007, 13:16

Генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс у даний момент не бачить підстав для обговорення на Парламентській Асамблеї Ради Європи політичної ситуації в Україні.

"Якщо мати на увазі конфлікти всередині парламентських партій з одного боку, і протистояння між президентською та урядовою командами – з іншого, то це не проблема Ради Європи", - заявив він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Проблеми, пов'язані з формуванням відповідальної влади, повинні турбувати, в першу чергу, самих українців", - додав генсек.

Водночас, Девіс відзначив, що Рада Європи готова у будь-який момент відповісти на звернення лідерів України з проханням про допомогу.

"Звісно, якщо тільки до нас звернуться або президент України, або представники інших гілок влади, ми із задоволенням відгукнемося", - запевнив він.

Тим часом, Генсек Ради Європи висловив незадоволення станом розслідування справи журналіста Георгія Гонгадзе.

"Ми дуже розчаровані відсутністю прогресу в цій справі. До речі, не тільки глава України, але й багато інших представників влади неодноразово говорили тут, у Страсбурзі, про успіхи в розслідуванні і про швидке одержання реальних результатів", - відзначив він.

У той же час, Девіс заявив, що вважає ситуацію з правами людини в Україні кращою, ніж, наприклад, у США.

"Стан із правами людини в США набагато гірший, ніж в Україні. Тільки один приклад – в Україні законодавчо заборонена смертна кара, а в деяких штатах Америки вона активно практикується. Убивство людей суперечить основним правам людини, тому в країнах, що є членами Ради Європи, немає страти", - підкреслив генсек.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування