Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партію регіонів звинуватили в політичному шантажі

Понеділок, 26 лютого 2007, 13:33

Дострокові вибори президента можливі лише за реалізації імпічменту глави держави, вважає член ради партії "Наша Україна" Ігор Жданов.

"Усі розмови про дострокові президентські вибори, які зараз ініціює Партія регіонів, є нічим іншим, як політичним шантажем", - зазначив він в інтерв’ю сайту RAZOM.

"Конституція передбачає лише одну форму конституційної відповідальності президента – процедуру імпічменту. Думаю, з огляду на сьогоднішні політичні реалії, підписану угоду про об’єднану опозицію між "Нашою Україною" та БЮТ, у "антикризової" коаліції не вистачить голосів, щоб це зробити", - зазначив Жданов.

"Антикризовики" запускають цю тезу, щоб збурити суспільство, тиснути на президента і "Нашу Україну," – вважає він.

"Інша справа - дострокові парламентські вибори. Із ухваленням змін до Конституції, встановленням в Україні парламентсько-президентської республіки, дострокові парламентські вибори не є якоюсь екстраординарною подією", - зазначив він.

За словами Жданова, сьогодні сформувалися підстави дострокових позачергових виборів як політичні, так і соціально-економічні. Політичні підстави – "це спотворення результатів парламентських виборів створенням "антикризової" коаліції, оскільки СПУ Мороза вирішила увійти до "антикризової" коаліції".

Серед соціально-економічних підстав для позачергових парламентських виборів Жданов назвав постійне погіршення рівня життя простих людей.

"Партія регіонів заявляла про "покращення життя вже сьогодні". Натомість її діяльність призводить не до покращення, а до погіршення життя людей", - наголосив представник "Нашої України".

"Стосовно конституційно-правових підстав для проведення позачергових виборів до Верховної Ради, то вони визначаються Конституцією України. Водночас вони можуть з’явитися і після можливого рішення Конституційного Суду, в якому він визнає неконституційним спосіб формування чинного уряду", - зауважив він.

Що ж до перспективи обрання президента парламентом, Жданов підкреслив, що, згідно з даними соцопитування Центру Разумкова, біля 80 % українців виступають за всенародні вибори президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: