Ющенко хапається за права, які в нього відбирає коаліція

Понеділок, 26 лютого 2007, 16:30

Президент Віктор Ющенко закріпив за собою право погоджувати кандидатури керівників торгово-економічних місій у складі закордонних дипломатичних установ України.

Про це сказано в указі президента від 26 лютого.

Відповідно до указу, положення про торгово-економічну місію в складі закордонної дипустанови доповнюється пропозицією: "Кандидатура для призначення на посаду керівника торгово-економічної місії попередньо узгоджується з президентом".

Крім того, ще одним указом Ющенко затвердив положення про міжвідомчий науково-дослідний центр з проблем боротьби із організованою злочинністю при Раді національної безпеки й оборони.

Відповідно до положення, центр є робочим органом при РНБО, який відпрацьовує питання боротьби з оргзлочинністю, забезпечує науково-аналітичний і прогнозний супровід діяльності РНБО з проблем боротьби із оргзлочинністю.

Також центр розробляє науково обґрунтовані пропозиції, методичні рекомендації для держорганів, які працюють у цій сфері, і організовує обмін досвідом боротьби з оргзлочинністю.

Загальне керівництво діяльністю центру здійснює секретар РНБО, а його керівник призначається президентом за поданням секретаря РНБО.

Як відомо, Міністерство юстиції опротестовує в суді право президента погоджувати керівників військових формувань, включаючи заступників міністра внутрішніх справ, начальників і заступників начальників обласних управлінь і структурних підрозділів МВС.

Крім того, депутати від Партії регіонів подали у Верховну Раду законопроект, яким пропонується ліквідувати посаду секретаря РНБО з усіма його повноваженнями, а роботу апарату РНБО перекласти на секретаріат президента.

"Інтерфакс-Україна", Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування