Ющенко натякнув, що може розпустити парламент

Понеділок, 26 лютого 2007, 17:21

Президент Віктор Ющенко схвально оцінює об'єднання БЮТ та "Нашої України" в єдину демократичну опозицію.

Про це йдеться в листі Ющенка лідерці БЮТ Юлії Тимошенко та голові фракції “Наша Україна” у парламенті В’ячеславу Кириленку у відповідь на їхнє спільне звернення.

У своєму листі президент заявляє, що поділяє висловлене лідерами БЮТ і "Нашої України" занепокоєння стосовно серйозних загроз, які постали у політичному житті України.

"Як глава держави я не залишаю непоміченим обурення і несприйняття, які викликають у мільйонів наших співвітчизників спроби повернути Україну на шлях авторитарного правління", - пише президент.

Об'єднання опозиційних сил у Верховній Раді Ющенко сприймає як "важливу передумову для протистояння системному і відвертому порушенню Конституції України і чинного законодавства, що спостерігаємо у парламенті країни".

"Упевнений, що лише сильна об'єднана опозиція здатна стати на перешкоді повзучій узурпації влади силами політичного реваншу. А відтак консолідація демократичних сил у Верховній Раді - це лише перший крок. Для захисту конституційного ладу і демократичного вибору нашого народу повинні згуртуватись усі сили, які сповідують ідеали свободи, справедливості i національного розвитку", - сказано у листі Ющенка.

Водночас президент наголошує, що демократична опозиція "не має права повторити свої попередні помилки, коли спільні інтереси стали заручником амбіцій і кон'юнктурних домовленостей".

"Ваша злагоджена діяльність буде найкращим доказом здатності до активної і плідної співпраці на благо України. Краще за слова, практичні справи повинні довести, що за долю країни відповідає весь український політикум, вся українська громада", - пише Ющенко.

Він також закликав усі відповідальні політичні сили країни до конструктивної взаємодії.

"Водночас запевнюю українське суспільство, що в разі найменших спроб продовжити наступ на Основний Закон України і права громадян, я застосовуватиму усі належні главі держави конституційні повноваження для захисту людей, наших національних інтересів та державності України”, - сказано у листі.

Як відомо, 24 лютого, після підписання угоди про об’єднану опозицію Кириленко та Тимошенко направили президенту лист із зверненням вжити всіх заходів для повернення політичного процесу в Україні в правове та конституційне русло.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News