26 справ на Луценка завів сам Луценко

Вівторок, 27 лютого 2007, 10:20

26 кримінальних справ, нібито заведених на екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відкриті самим Луценком.

Про це заявила колишній заступник Луценка Лідія Поречкіна, повідомляє прес-служба "Нашої України".

“Насправді ці 26 справ, про які говорить зараз Цушко, це ті 26 справ, які відкрив Луценко по зловживаннях з будівництвом, коли підприємства уникали сплати ПДВ та податку на прибуток нібито інвестуючи кошти в будівництво, по інвестиційним договорах, по державних підприємствах, щодо яких ми проводили ревізію”, - сказала вона.

Поречкіна також спростувала звинувачення, висловленні на адресу Луценка нинішнім міністром внутрішніх справ Василем Цушком.

Говорячи про звинувачення Цушка стосовно звільнення 30 тисяч співробітників МВС, вона зазначила, що попередник Луценка Микола Білоконь в кінці 2004 року "поспіхом" ухвалив закон про пенсійне забезпечення військовослужбовців і працівників силових відомств.

"Цей закон підвищував пенсії атестованим військовослужбовцям і працівникам силових відомств у декілька разів. Також вони отримували велику вихідну допомогу. Через це багатьом генералам і полковникам просто було матеріально вигідно звільнятися з МВС. Тому протягом 2005 року так багато людей залишили лави міністерства”, - розповіла Поречкіна.

“Смішними видаються закиди Цушка в бік нашої команди щодо державних підприємств, засновником яких було МВС. По-перше, їх утворювали не ми. Вони були засновані раніше, до нашого приходу, як "кормушка" для колишнього міністра Білоконя і його заступників, які сьогодні працюють з Цушком", - додала вона.

Стосовно заснування МВС біля 200 фондів і державних підприємств, Поречкіна наголосила, що команда Луценка не утворювала ці підприємства.

“Навпаки, ми витратили півтора роки, щоб визначити, що це за підприємства. Після цього Юрій Луценко ухвалив рішення провести їх ревізію, щоб закрити нерентабельні. Так, наприклад, були закриті держпідприємства “Ресурси ДАЇ”, “Рікас”, - сказала колишній заступник міністра.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Віктор Суслов заявляв, що за результатами перевірки КРУ діяльності МВС уже відкрито 26 кримінальних справ, але це – тільки початок.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування