Януковичу не сподобалося, що ЄС не бачить його досягнень

Вівторок, 27 лютого 2007, 10:44

Українське суспільство розчароване відсутністю висновків ради Євросоюзу про чітку європейську перспективу України.

Про це заявив прем'єр Віктор Янукович у вівторок під час зустрічі з делегацією Комітету Європарламенту з парламентського співробітництва між ЄС і Україною.

"В Україні існує істотний консенсус щодо здобуття членства України в ЄС. Євроінтеграція залишається пріоритетом державної політики України", – сказав Янукович, підкресливши, що президент, уряд і Верховна Рада мають єдину позицію з цього питання.

У той же час, за словами Януковича, "відсутність висновків ради Євросоюзу про чітку позицію щодо європейської перспективи викликає розчарування в українському суспільстві".

Прем'єр повідомив європарламентаріям, що 22 лютого антикризова коаліція й опозиція підтримали заяву Верховної Ради про євроінтеграцію України, передає УНІАН.

"5 березня відбудеться перший раунд переговорів з підготовки нової угоди про співробітництво України і Євросоюзу. Ми закликаємо врахувати прогрес, досягнутий у співробітництві ЄС і України, і відзначити європейське просування країни", – сказав прем'єр.

При цьому Янукович підкреслив, що уряд забезпечить внутрішні перетворення в країні, реформування економіки і впровадження найвищих стандартів життя.

"За час роботи уряду розширене економічне, політичне і секторальне співробітництво з Євросоюзом. Сьогодні й українська і європейська сторони відзначають прогрес у виконанні Плану дій Україна-ЄС. І в ході переговорів по новому тексту угоди повинні бути враховані позитивні результати, досягнуті за цей час", – додав глава уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News