Ющенко знову подасть Огризка, бо його підтримав Янукович

Вівторок, 27 лютого 2007, 11:55

Президент Віктор Ющенко запропонує кандидатуру Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ.

Таку позицію Ющенка у вівторок оприлюднив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, Ющенко повторно запропонує Верховній Раді призначити Огризка міністром закордонних справ, оскільки вважає його "високопрофесійним дипломатом, сучасним досвідченим управлінцем".

Президент розцінив відхилення парламентом цієї кандидатури як "чергову відмову коаліції, зокрема, Партії регіонів від свого слова".

Балога повідомив, що лідер "регіоналів", прем’єр Віктор Янукович неодноразово обговорював із президентом кандидатуру Огризка. Керівник уряду не висловив якихось принципових застережень, які б ставили під сумнів позитивний результат голосування у Верховній Раді.

Більше того, за словами Балоги, прем’єр у розмові з президентом недвозначно засвідчив свою підтримку кандидатури Огризка. "Однак те, що Володимир Станіславович не був затверджений прем'єр-міністром, вкотре довело: коаліції забувати про свої слова з кожним днем все легше і легше. Парламентська більшість продовжує нівелювати ціну домовленостей", – резюмував Балога.

Глава секретаріату наголосив, що президент, пропонуючи кандидатуру Огризка, не переслідує жодної іншої мети, ніж призначення на відповідальну посаду в державі ефективного професіонала.

"МЗС – це не привід для політичних комбінацій. Одне з ключових відомств має, нарешті, одержати свого керівника. Досить вже виглядати посміховиськом в очах всього світу. Україна не гідна цього", – цитує Балога слова президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування