Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії не зрозуміли, що поганого сказав Лужков

Вівторок, 27 лютого 2007, 12:15

МЗС Росії закликає Київ скасувати практику "чорних списків" для в'їзду в Україну і не розуміє того ажіотажу, що виник у зв'язку з інтерпретацією в Україні заяв мера Москви Юрія Лужкова, зроблених ним у Криму.

Про це заявив заступник МЗС Росії - статс-секретар Григорій Карасін на брифінгу в Москві.

"Ми завжди позитивно ставимося до розвитку відносин між регіонами двох країн. Тому поїздка Лужкова в Крим була гарним сигналом. Я не розумію того ажіотажу, викликаного інтерпретацією деяких заяв Лужкова", - заявив він.

Карасін також констатував, що в діалозі з питання про перебування Чорноморського флоту Росії в Україні вдалося піти від емоцій.

"З російської сторони ми бачимо зрушення у питанні про перебування російського ЧФ на українській території", - сказав він.

"Я згадую наші переговори з цього питання наприкінці 2005 року, коли сторони захльостували емоції, сильно політизовані емоції. Зараз вдалося перевести і з української, і з російської сторони ситуацію в передбачуване, транспарентное русло", - додав він.

За його словами, робота в рамках підкомісії щодо перебування і функціонування ЧФ РФ в Україні перейшла на якісно новий етап.

"Я переконаний, що в нас є всі умови продовжувати роботу і знімати нашарування, можливо особистісного характеру, у питанні про перебування ЧФ РФ в Україні... Сподіваюся, у цьому сенсі буде виявлятися більше здорового глузду", - сказав Карасін.

Він також відзначив, що в ході нинішніх консультацій у Москві сторонам удалося просунутися з низки питань, зокрема про радіочастоти і проведення спільних інспекцій.

Зі свого боку в.о. глави МЗС України Огризко висловив сподівання, що сторонам через приблизно півтора місяця вдасться вийти на дві угоди з цих двох питань.

Він також додав, що на даному, четвертому, засіданні підкомісії на порядку денному маються вісім питань і сторони встигли обговорити перший пункт, присвячений військово-політичним проблемам.

Він оцінив обговорення, що відбулися, як продуктивні.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування