Зварич просить не плутати грішну Конституцію з праведним Ющенком

Вівторок, 27 лютого 2007, 12:35

Представник президента в парламенті Роман Зварич вважає, що для позачергових президентських виборів немає підстав.

"Для цього, по-перше, потрібно достроково припинити повноваження чинного президента. Перелік підстав цього у Конституції вичерпний: імпічмент, особиста заява президента про відставку, припинення повноважень у зв’язку із станом здоров’я чи смертю", - сказав він.

Зварич наголосив, що для того, щоб Верховна Рада ухвалила рішення про припинення повноважень президента на основі однієї з цих підстав, потрібен базовий закон, який визначав би процедуру ухвалення цього рішення.

"Це може бути закон про президента України, який вже ухвалений у другому читанні, але Верховна Рада досі не розглянула його у третьому", - цитує Зварича прес-служба "Нашої України".

Також, за словами Зварича, підставою для дострокових президентських виборів не може бути скасування Конституційним Судом політреформи.

"Я би радив "антикризовикам" не плутати грішне з праведним. Якщо КС визнає неконституційним закон про внесення змін до Конституції, ухвалений 8 грудня 2004 року в порядку так званої конституційної реформи, це не впливатиме на інші рішення, ухвалені при пакетному голосуванні, в тому числі, і щодо переголосування другого туру президента України", - наголосив Зварич.

Заяви Василя Кисельова щодо можливої реєстрації законопроекту про дострокові президентські вибори Роман Зварич оцінив так: "Якщо у депутатів більшості є відверте бажання показати свій інтелектуальний рівень, то їх у цьому не можна зупинити. Але правові наслідки такого закону будуть нульові".

Як повідомлялося, в ефірі 5 каналу один із лідерів фракції Партії регіонів Василь Кисельов заявив, що представники його партії мають намір зареєструвати законопроект, який передбачає проведення дострокових президентських виборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування