Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Таємний" документ Януковича виявився парниковими газами

Вівторок, 27 лютого 2007, 12:37

Міністерство охорони навколишнього природного середовища та "Дойче банк АГ" у середу у Німеччині підпишуть меморандум про наміри співробітництва з питань покращення клімату.

Як пояснили "Українській правді" в прес-службі Кабміну, меморандум ймовірно підпише міністр охорони навколишнього природного середовища Василь Джарти під час поїздки разом з прем’єром Віктором Януковичем до Німеччини у середу.

У ньому сказано, що сторони домовились про перспективи впровадження в Україні програм та інвестиційних проектів, спрямованих на зменшення викидів парникових газів відповідно Кіотського договору.

Раніше "Новости Украина" з посиланням на прес-секретаря прем’єра Дениса Іванеска писали, що у ході візиту в Німеччину Януковича буде підписаний "певний" меморандум, текст якого ще не погоджений, тому не розголошується.

Водночас, член Німецької ради із зовнішньої політики Олександр Рар відзначає, що щодо українського прем'єра існує настороженість.

"Через неоднозначну репутацію і події під час президентських виборів 2004 року до Віктора Януковича в Німеччині ставляться з певним скепсисом", - відзначив він.

Однак, за словами Рара, у Німеччині чітко розуміють, що економічні рішення в Україні приймає не президент, а прем'єр-міністр, тому німецький бізнес націлений на Януковича.

"Основне питання візиту - нові гарантії західним інвесторам і створення правового поля, необхідного для інвестицій. Німеччину цікавить прозора процедура приватизації в Україні і можливість участі в ній німецьких інвесторів", - відзначив він.

За інформацією прес-секретаря прем'єра, Янукович вилетить у Німеччину з одноденним візитом 28 лютого в 9.30 ранку, а о 22.00 повернеться до Києва.

У середу опівдні почнеться півторагодинний ланч Януковича з канцлером Ангелою Меркель.

На вечір заплановано виступ Януковича у п'ятизірковому готелі Adlon Kempinski.

Джерела в Берліні повідомили, що цей виступ організувала і фінансує за підтримкою Німецької ради зовнішньої політики організація "Ялтинська європейська стратегія", засновником і членом правління якої є Віктор Пінчук.

У ході візиту прем'єра будуть супроводжувати міністр економіки Володимир Макуха і керівник Мінпаливенерго Юрій Бойко.

Раніше планувалося, що прем'єр вилетить до Німеччини 27 лютого і пробуде там два дні, але програма візиту, яка до вечора вівторка не була остаточно погоджена, змінилася буквально в останні хвилини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування