Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ не побачили у справі Щербаня злочину

Вівторок, 27 лютого 2007, 13:32

Слідчі Генеральної прокуратури не встановили складу злочину у справі проти колишнього голови Сумської облдержадміністрації Володимир Щербаня.

Про це повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько на прес-конференції у вівторок, повідомляє УНІАН.

За його словами, слідчий Головного слідчого управління ГПУ, який вів справу, після чисельних оперативних і "технічних" дій "прийняв рішення, що в діях Щербаня немає злочину", а тому справа має бути закрита.

Медведько уточнив, що остаточне рішення про закриття справи буде прийнято на нараді за участю керівництва Генпрокуратури, включаючи заступника генпрокурора, начальника Головного слідчого управління Рената Кузьміна.

На одне з уточнюючих запитань Медведько відповів, що слідчий допитував Щербаня.

Як відомо, Щербань 4 листопада повернувся до України зі США, де він був затриманий 12 жовтня 2005 року за порушення візового режиму.

Після прибуття до України екс-губернатор був доставлений в Генпрокуратуру, яка вирішила відпустити його на поруки народних депутатів від Партії регіонів.

В Україні Щербаня обвинувачують у скоєнні низки тяжких злочинів, таких як зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, вимагання, шахрайство з фінансовими ресурсами та інших.

Щербань обіймав посаду голови Сумської ОДА з грудня 2002 року по січень 2005 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування