Ющенку шкода часу на роздуми про своє обрання в парламенті

Вівторок, 27 лютого 2007, 13:34

Президент Віктор Ющенко вважає безперспективною дискусію щодо обрання президента в парламенті.

"У суспільстві, де не вирішена проблема тарифів, можуть вестися дискусії, чи обирати президента в парламенті, чи обирати президента в суспільстві", - сказав він у вівторок на прес-конференції в Дніпропетровську.

"Якби все перед цим було вирішено, я б погодився на цю дискусію. Вони її програють, але жаль часу, який ми можемо тратити на всі брудні балачки", - зазначив Ющенко.

Він підкреслив, що "іншого способу немає для нормалізації ситуації в парламенті, ніж сісти за круглий стіл, сформулювати національні пріоритети і навколо національних пріоритетів домовитися до узгодженої політики".

Президент підтвердив, що готовий бути учасником такого столу, "щоб мова йшла про ті зобов’язання, що якщо вони підписуються, то влада повинна їх виконувати".

"Мені прикро, що провідна політична сила, яка підписала Універсал національної єдності, до сьогоднішнього дня мало що зробила, щоб виконати хоча б одну позицію – починаючи від ринку землі, закінчуючи законом про Кабмін та іншими законодавчими ініціативами, яких сьогодні приблизно 25, які стосуються теми влади, повноважень і стосунків між інститутами", - сказав Ющенко.

Як повідомлялося, у неділю прем’єр Віктор Янукович не виключив, що наступне обрання президента може проходити в парламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування