У соціаліста можуть відібрати завод. Через Мороза?

Середа, 28 лютого 2007, 10:34

Конституційний Суд погрожує позбавити соціаліста Володимира Бойка контролю над Маріупольським меткомбінатом ім. Ілліча.

Про це в середу пише газета Комерсант-Україна.

У середу КС має почати розгляд справи про визнання неконституційним закону про приватизацію контрольного пакету акцій ММК.

Справа була заведена за поданням 47 народних депутатів ще у 2004 році, але так і не розглянутого через перерву в засіданнях суду.

"Таке конституційне подання в листопаді 2004 року внесли 47 народних депутатів, які звернулися до суду з клопотанням про визнання закону неконституційним", – розповіли газеті у прес-службі КС.

Відповідно до поданого подання прийнятий закон не відповідає Конституції, оскільки "Ілліч-Сталь" стало одноособовим покупцем держпакету акцій підприємства, що позбавило більшість громадян України права брати участь у процесі приватизації меткомбінату.

Експерти упевнені, що давня справа прийнята на розгляд з політичних причин, і вбачають у ньому спробу тиску на власників комбінату.

Так політолог Володимир Фесенко вважає, що "у цьому рішенні КС є присутнім політичний мотив – своєрідна помста лідеру Соцпартії Олександру Морозу".

За його словами, не виключено, що за цим стоїть й економічний інтерес до підприємства, яке успішно розвивається.

Інший політолог Андрій Єрмолаєв вказує на ще одну можливу причину політичного тиску на підприємство:

"Володимир Бойко розглядається як один з фінансово-економічних стовпів діяльності Соцпартії".

Фесенко відзначає, що визнання закону про приватизацію ММК ім. Ілліча неконституційним може знову запустити маховик реприватизації по всій країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...