Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ провела профілактичну бесіду з друзями Лужкова

Середа, 28 лютого 2007, 12:10

Працівниками СБУ проведено попереджувальну профілактичну бесіду з представниками культурного центру "Дім Москви", під час відкриття якого у Севастополі мер Москви Юрій Лужков дозволив собі некоректні висловлювання щодо України.

Про це сказала на брифінгу у середу речник голови СБУ Марина Остапенко.

За її словами, у бесіді було наголошено на недопустимості використання іноземного представництва у якості інструменту втручання у  внутрішні справи України, а також для дестабілізації громадсько-політичної та міжнародної ситуації у Севастополі.

Представникам Центру було роз’яснено положення закону "Про правовий статус іноземців" та вказано на необхідність беззаперечного дотримання чинного законодавства України під час діяльності культурного центру.

За словами Остапенко, на даний момент СБУ проводить юридичну оцінку інциденту, за результатами якої буде ухвалено рішення про проведення профілактичної бесіди з російською стороною, або про притягнення Лужкова до адміністративної відповідальності.

При цьому речниця голови СБУ наголосила, що у рамках взаємодії СБУ з Міністерством закордонних справ "чітко з’ясовано, що делегація уряду Москви, яку очолював пан Лужков, не мала жодних повноважень на те, щоб коментувати зовнішню політику України, а тим більше висловлюватись щодо її територіальної цілісності".

На репліку журналістів про нерезультативність подібних бесід Остапенко сказала:

"Якщо ви думаєте, що подібні бесіди не дають результатів, то ви помиляєтесь".

Як відомо, законом про правовий статус іноземців передбачено притягнення до адміністративної відповідальності аж до не допуску іноземців на територію України "в інтересах забезпечення безпеки України, або охорони громадського порядку".

Як відомо, перебуваючи у Криму на відкритті "Дому Москви" Лужков сказав, що Севастополь "відірвали від Росії, відірвали Крим від Росії".

"Незаслужені процеси, процеси, які в історії й у нашому народі залишили глибоку рану, яка не гоїться в серцях російських людей досі... Це місто, яке потребує підтримки, щоб тут усі росіяни, що мають і українські паспорти, почували себе поблизу своєї батьківщини", - сказав тоді він.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування