Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ знову просить всіх здати "прослушки"

Середа, 28 лютого 2007, 12:31

Служба безпеки України надіслала повторний запит до відповідних органів держвлади з проханням провести повторну інвентаризацію майна на предмет виявлення систем прослуховування громадян.

Про це на прес-конференції сказала речник СБУ Марина Остапенко.

За її словами, повторне звернення здійснювалося в рамках кримінальної справи щодо прослуховування голови Верховної Ради Олександра Мороза, яка зараз знаходиться у підпорядкуванні Генпрокуратури.

У зверненні наголошувалося, що відповідно до указу президента, всі служби, в діяльності яких законом передбачено право здійснення оперативно-розшукової діяльності, мають передати комплекси для прослуховування громадян до СБУ.

Як відомо, за законом оперативно-розшукову діяльність мають право здійснювати крім СБУ, МВС, державна прикордонна служба, податкова адміністрація, розвідка Міноборони і служба зовнішньої розвідки.

За словами Остапенко, на даний момент СБУ отримало один комплекс від податкової і ще кілька від МВС.

"Інші направили листи про те, що не володіють цими комплексами", - зазначила Остапенко.

Коментуючи хід справи щодо прослуховування Мороза, Остапенко нагадала, що внутрішнє службове розслідування СБУ завершено, і справу передано в Генпрокуратуру.

Вона також наголосила, що СБУ наполягатиме на встановленні істини у цій ситуації "незалежно від посад та політичної приналежності ймовірних винуватців".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування