"Нафтогазу" пропонують газ у півтора рази дорожче за нинішній

Середа, 28 лютого 2007, 13:49

НАК "Надра України" пропонує купувати природний газ власного видобутку для подальшої реалізації його населенню "Нафтогазом України" за ціною 494 гривні за тис. куб. м замість 318 гривень за тис. куб. м.

Про це в ході колегії Генпрокуратури заявив голова правління "Надра України" Едуард Ставицький, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, "Нафтогаз України" направив "Надра України" проект договору про постачання природного газу на 2007 рік, де закупівельна ціна встановлювалася на рівні 318 гривень за тис. куб. м.

У свою чергу, структурними підрозділами "Надра України" був проаналізований даний проект і наданий у "Нафтогаз України" із зауваженнями в частині зазначеної ціни закупівлі газу.

Компанія пропонує "Нафтогазу України" купувати газ мінімум по 494 гривні за тис. куб. м. Дані зауваження, за словами Ставицького, пов'язані з тим, що ціна 318 гривень за тис. куб. м не дозволяє покрити всі витрати "Надра України" при видобутку і постачаннях газу.

"Дана ціна є не зовсім прийнятною для компанії. Вона не дає можливості покрити видатки на видобуток газу", - сказав він.

Голова "Надра України" додав, що сподівається на тісне співробітництво в цьому питанні з "Нафтогазом України".

Як відомо, Кабінет міністрів своєю постановою від 16 січня уповноважив "Нафтогаз України" купувати у видобувних компаній газ для наступної реалізації населенню.

Відповідно до законодавства, весь газ, який добувається на її території, повинен поставлятися для потреб населення.

"Надра України" створена у 2000 році для підвищення ефективності управління підприємствами галузі геології і розвідки надр.

100% акцій компанії закріплені у держвласності. 2005 рік "Надра України" закінчила зі збитком 10,8446 млн. гривень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування