Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович порушує Конституцію і нагадує Балозі ліки без інструкції

Середа, 28 лютого 2007, 13:52

У секретаріаті президента вважають, що рішення уряду, прийняті при відсутності програми дій Кабінету міністрів, можуть вважатися нелегітимними.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, передає "Інтерфакс-Україна".

У той же час, глава секретаріату президента Віктор Балога заявив, що президент Віктор Ющенко наполягає на розробці програми діяльності Кабінету міністрів і її розгляді парламентом, повідомляє в середу прес-служба.

"Президент Віктор Ющенко наполягає на швидкій розробці програми діяльності Кабінету міністрів і винесенні її на розгляд Верховної Ради", - заявив Балога.

"Це стане передумовою до того, що робота Уряду, нарешті, буде спрямована не в русло протистояння і боротьби за повноваження, а на благо України та її народу", - додав він.

Балога підкреслив, що аналіз роботи Кабміну під керівництвом прем’єра Віктора Януковича "спонукає гостро поставити питання про необхідність розробки і затвердження Верховною Радою Програми діяльності Уряду".

Він підкреслив, що на сьогодні Кабмін такої програми дій не має і "ретельно приховує цей кричущий факт від суспільства".

Балога підкреслив, що Конституція зобов’язує Уряд діяти виключно за програмою, яка має бути схвалена парламентом.

"Отже, нинішня урядова команда не лише грубо порушує Основний Закон, а й працює наосліп, інтуїтивно, не запропонувавши суспільству чіткого бачення: куди, з якою метою і в який спосіб має рухатися країна", - наголосив Балога.

"Прикро, але Кабінет міністрів України не спромігся (чи умисно не захотів?) представити українському народові свою Програму діяльності. Це нагадує ліки без інструкції: упаковка і назва є, а про застосування нічого не відомо", - додав він.

Балога також зазначив, що норма про урядову Програму діяльності передбачена і у свіжоспеченому законі про Кабмін.

"Виходить, Уряд не виконує навіть інструкцій, розроблених для самого себе! Натомість Кабінет міністрів зайнятий внутрішніми реорганізаціями: вводяться додаткові посади віце-прем’єр-міністрів, розробляють плани створення нових міністерств", - зазначив він.

"Отже, увага Уряду зосереджена на собі, а не на суспільстві та країні. Замість продуманої діяльності нам пропонується ерзац-активність", - наголосив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...