Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко озброїться ще одним списом проти Януковича

Середа, 28 лютого 2007, 15:02

Президент Віктор Ющенко має намір звернутися до Конституційного Суду за тлумаченням низки статей Кодексу адміністративного судочинства України.

Йдеться про те, в яких випадках суб’єкти владних повноважень мають право звертатися до загальних судів зі справами, сторонами яких виступають самі суб’єкти владних повноважень.

Про це на брифінгу у середу заявив заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, такий крок має внести ясність у суперечки, які розглядаються в загальних судах, де позивачем виступає Кабінет міністрів, а відповідачем – президент.

Пукшин нагадав, що у ст. 104 Кодексу адміністративного судочинства зазначено, що суб'єкт владних повноважень має право звернутися до адміністративного суду у випадках, встановлених законом.

"Знайдіть хоч одну підставу, коли Кабмін має право звертатися до загального суду за адміністративними позовами?" – відзначив Пукшин.

Ст. 2 Кодексу, за його словами, визначає завданням цього виду судочинства - "захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень".

"Отже йдеться, фактично, про захист прав і свобод фізичних і юридичних осіб саме від свавілля держави, від порушень з боку органів державної влади", - сказав Пукшин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування