Янукович вибачився перед німцями за Ющенка і К°

Середа, 28 лютого 2007, 17:23

Прем'єр Віктор Янукович попросив пробачення у німецьких інвесторів за дискомфортні умови роботи в Україні у 2005-2006 роках.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками провідних ділових кіл Німеччини й керівництвом Східного комітету німецької економіки в Берліні, повідомляють "Українські новини".

"Вибачаюсь перед вами за владу, яка це зробила. Вони вас переплутали зі мною", - сказав Янукович.

Він зазначив, що зараз його уряд докладає всіх зусиль для того, щоб створити комфортні умови для роботи інвесторів в Україні.

Прем'єр також наголосив, що цього року уряд планує завершити прийняття всіх необхідних законів, які стосуються земельної реформи й створення ринку землі, адже це є пріоритетом для Кабінету міністрів.

Водночас прем'єр закликав німецьких інвесторів вкладати гроші в Україну.

Він зазначив, що при Кабміні створено раду інвесторів, і запропонував німецьким підприємцям внести свою кандидатуру в цю раду.

За його словами, ця рада покликана допомогти уряду сформувати законодавчу базу, сприятливу для інвесторів.

Прем’єр наголосив, що іноземні інвестиції в Україну у 2006 році збільшилися на 4,3 млрд. доларів, в 3 рази більше, ніж 3 роки тому.

На його думку, це свідчить про формування в Україні сприятливого клімату для інвестицій.

Янукович також зазначив, що уряд схвалив концепцію реформування податкової системи, яка передбачає зниження податкового навантаження на економіку, а також активно бореться з корупцією, яка є основною перешкодою ринкових реформ і залучення інвестицій.

Крім того, прем’єр закликав інвесторів критично ставитися до публікацій у пресі про Україну, які "не завжди об'єктивні", а оцінювати ситуацію особисто.

"Не завжди події в Україні знаходять об'єктивне відображення в пресі. Реальну ситуацію підприємець здатний оцінити сам", - сказав Янукович.

Як відомо, Янукович перебуває в Німеччині з одноденним візитом.

Із січня до вересня 2005 року уряд очолювала Юлія Тимошенко, з вересня 2005 до серпня 2006 - Юрій Єхануров.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування