Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТЕПЕР АЗАРОВ ШАНТАЖУЄ ДОСТРОКОВИМИ ВИБОРАМИ

Середа, 28 лютого 2007, 19:21

Партія регіонів не прагне до дострокових виборів, не боїться їх і може виступити за дострокові вибори як парламенту, так і президента України.

Про це в ефірі "Радіо Ера" у середу заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров.

"Ми не боїмося ніяких дострокових виборів і говоримо і попереджаємо, що якщо ви нас, так сказати, примусите до цього, то вибори будуть спільними (президента і парламенту) і ми підемо на ці вибори", - цитує Азарова "Інтерфакс-Україна".

Перший віце-прем'єр повідомив, що остаточного рішення щодо дострокових виборів не прийнято і Партія регіонів все ще виступає за пошук компромісу.

"Я можу зрозуміти керівників нашої партії, членів політради, що висловлюються в такому ключі. Чому? Так нас просто ображають висловлення, що ми боїмося дострокових виборів. Та нічого ми не боїмося - нам за "державу обідно", - сказав Азаров.

За його словами, ідею дострокових виборів вже відстоює близька до президента "Наша Україна".

"Зараз, я не можу сказати – чи то штовхає президент чи ні, тому що він сам не висловлюється в цьому ключі. Але його політична сила - "Наша Україна" - активно веде лінію на дострокові вибори", - сказав Азаров.

При цьому він відзначив, що українці не підтримують такий настрій, і припустив, що дострокові вибори можуть обернутися для "Нашої України" втратою статусу парламентської політичної сили.

"Я, взагалі, їм раджу гарненько подумати, тому що навряд чи люди підтримають такий їхній настрій на наступних виборах і навряд чи вони взагалі в парламент пройдуть за такого сьогоднішнього їхнього рейтингу", - відзначив Азаров.

Перший віце-прем'єр також пояснив, що проведення дострокових виборів лише до Верховної Ради може виявитися не достатньо для поліпшення ситуації в країні.

"Якщо президент не буде чинником стабілізації ситуації, то дійсно постануть питання дуже серйозні: а як же далі жити, а що змінять вибори парламентські - при такому курсі, скажімо, президентського секретаріату", - сказав Азаров.

Втім, за його оцінкою, уряд зможе знайти "спільну мову" із президентом.

"Я не вірю, в те що президент свідомо піде на ветування всіх тих законів, що уряд буде пропонувати... Я сподіваюся, що ми, безумовно, знайдемо спільну мову з президентом. Безумовно, нас поєднує набагато більше, ніж роз'єднує - це розуміння необхідності проведення структурних реформ в економіці", - підкреслив Азаров.

Азаров - глава політради Партії регіонів, очолюваної діючим прем'єром Віктором Януковичем.

У п'ятницю представники партії регіонів мають намір зареєструвати проект постанови парламенту про проведення дострокових виборів Верховної Ради і президента 30 вересня.

Згідно з останніми соцопитуваннями у рейтингу можливих кандидатів на посаду президента лідирує Віктор Янукович, його партія – перша в списку найпопулярніших у випадку проведення дострокових виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування