Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров вважає, що Ющенко дестабілізує ситуацію

Середа, 28 лютого 2007, 19:25

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров різко критикує заяви президента Віктора Ющенка про неможливість у 2007 році утримати інфляцію у заявлених урядом рамках 7,5%.

Про це в середу повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Ми закладаємо орієнтири (інфляції) 7,5%. Президент заявляє, що це неможливо. Такий сигнал президента - це дестабілізація фінансової ситуації у державі", - заявив Азаров в ефірі радіо "Ера" у середу.

"А ми говоримо, що втримаємо інфляцію на рівні 7,5%, максимум - 8%", - додав перший віце-прем'єр.

Також він піддав Ющенка критиці за необ'єктивність в оцінці роботи діючого уряду і його попередників.

У той же час Азаров назвав помилковим прийняте днями рішення Ющенка призупинити дію постанови Кабміну про порядок перерахунку недоотриманої місячної суми дотації з загального фонду держбюджету у випадку несвоєчасних розрахунків населення і підприємств за газ.

За словами першого віце-прем'єра, в областях на даний момент нагромадилися "колосальні проблеми з розрахунком за газ і електроенергію" через заниження тарифів у ряді областей.

"Насамперед, потрібно не займатися популізмом, а підходити обґрунтовано... У Києві зараз дірка в бюджеті близько 2 млрд грн", - сказав він.

Крім цього, Азаров повідомив, що уряд на засіданні 1 березня планує затвердити проект змін у закон про державний бюджет на 2007 рік, що припускає підвищення мінімальних заробітної плати і пенсії.

"Зарплата збільшиться приблизно по року на 200 грн на місяць з 1 жовтня 2007 року. Пенсія середня збільшиться на 52 грн", - сказав він в ефірі радіо "Ера" у середовище.

За його словами, у середу такий проект змін у бюджет уже схвалив урядовий комітет з питань економічного розвитку.

Також перший віце-прем'єр ще раз підкреслив, що "не справа президента" вносити в Раду пропозиції про підвищення зарплат і пенсій, тому що він не керує економікою, і антикризова коаліція ще в грудні при прийнятті бюджету запланувала це підвищення з 1 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування