Тимошенко не потрібна підтримка ЦРУ, а Януковичу вона радить лікнеп

Середа, 28 лютого 2007, 19:28

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заперечує, що довгий час не їздила до США через справу Павла Лазаренка.

Про це вона заявила журналістам після виступу в Центрі стратегічних досліджень в США.

"Моя відсутність в США немає з ним нічого спільного. І той теплий прийом, який мені організували, свідчить, що США немає до мене жодних питань", - сказала вона, додавши, що знає, що певні кола готували цю провокацію.

На питання, як Тимошенко ставиться до висловлювань, на зразок сказаного депутатом Кисельовим, що вона приїхала до США отримати підтримку ЦРУ перед достроковими виборами, лідер БЮТ назвала це дурницею.

"Якщо слідувати примітивній логіці Партії регіонів, то і Янукович їздив до США за підтримкою ЦРУ. Якщо така логіка в Партії регіонів, то вони просто не розуміють геополітичних розстановок і не знають, навіщо політики їздять закордон", - заявила лідер БЮТ.

"Тому їм треба спочатку пройти елементарний політичний лікбез, а потім йти до влади і намагатися всю владу отримати", - додала вона.

Як відомо, перед візитом в США в Україні була запущена інформаційна кампанія, яка мала пов'язати Тимошенко зі судовим процесом над Павлом Лазаренком в США. Лідер БЮТ звинуватила Партію регіонів в організації цієї "провокації".

Відповідаючи на питання журналістів, Тимошенко також повідомила, що під час зустрічі з держсекретарем Кондолізою Райс та віце-президентом Чейні говоритиме про енергетичну безпеку в регіоні, до якого входить Україна, і пояснить внутрішню політику України.

На питання, чи проситиме вона про якусь підтримку перед виборами – матеріальну чи інформаційну – Тимошенко наголосила, що "це не можливо, оскільки суперечить законодавству України і було б втручанням у внутрішні справи країни".

"Але інформувати світову спільноту – це наша мета", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News