Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче нову Конституцію і новий парламент одночасно

Середа, 28 лютого 2007, 20:08

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що на наступних парламентських виборах більшість отримають демократичні сили.

Про це вона заявила журналістам після виступу в Центрі стратегічних досліджень в США.

"Українці можуть сидіти без газу, розчаруватися в політиках, яких підтримали, але їх цінності залишаються незмінними", - заявила Тимошенко.

Вона припустила, що на наступних виборах її блок "отримає більшість, "Наша Україна" стільки, скільки взяла, а також, думаю 1-2 нові демократичні політичні сили".

Вона також заявила, що Конституційний Суд до кінця березня має завершити розгляд подання щодо можливості дострокових виборів.

На питання, які для цього є підстави, Тимошенко відповіла, що їй "доведеться переказати текст звернення до КС".

За її словами, закон передбачає можливість дострокових виборів у випадку несвоєчасного формування коаліції та відсутності прем’єра протягом 60 днів.

Також Тимошенко натякнула, що деякі нинішні можновладці несвоєчасно склали свої повноваження депутатів. Ймовірно, йдеться про те, що парламент позбавив міністрів депутатських повноважень пізніше передбаченого конституцією строку.

Лідер БЮТ також вважає, що проведення дострокових президентських виборів поглибить конституційну кризу в країні.

"Одночасно переобирати всіх і вся лише посилить елемент нестабільності в країні і ризики. Ми вважаємо, що зараз треба переобрати саме той орган в країні – Верховну Раду – який є джерелом нестабільності", - заявила вона.

Тимошенко наголосила, що дострокові вибори до парламенту можливі лише з новою редакцією Конституції.

На питання, яким чином вона збирається знайти голоси для нової редакції Конституції, Тимошенко заявила, що слід шукати консенсус в парламенті.

"Думаю, що як в опозиції, так і у владі є політики, які розуміють, що та нестабільність, яка народжена конституційною реформою нівелює Україну як партнера для інших держав", - заявила вона.

"Думаю, навколо Конституції парламент консолідується. І цей, і наступний парламент працюватиме над цим", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування