СБУ порушила справу проти Донецької міськради

Субота, 10 березня 2007, 09:02

СБУ порушила кримінальну справу за підозрою в тому, що в зверненні Донецької міськради до депутатів Тернопільської міськради містяться заклики до скинення державної влади.

Про це Українським новинам повідомив голова Донецької обласної організації Української народної партії Андрій Какуша.

Як сказав Какуша, тиждень тому обласні організації УНП і партії "Народний рух України" звернулися міську прокуратуру й СБУ Донецької області з проханням порушити кримінальну справу за статтями 109 "Заклики до зміни конституційного ладу" й 110 "Посягання на територіальну цілісність України" Кримінального кодексу за фактом рішення Донецької міськради прийняти звертання до Тернопільської міськради.

"Якщо в цій ситуації виявиться, що винні всі депутати Донецької міськради, то ми будемо наполягати на розпуску депутатського корпусу. Якщо ж ініціатором цього рішення був секретар міськради Микола Левченко, як він неодноразово заявляв у пресі, то він повинен бути відсторонений від займаної посади й переобраний", - сказав Какуша.

21 лютого Донецька міськрада вирішила направити звернення до депутатів Тернопільської міськради, у якому висловлювалася позиція щодо значення російської мови, а також значення Донецька й Донецького регіону в Україні.

У заяві Донецької міськради зазначено, що Донбас є донором економіки України, а більшість його депутатів виступають за надання російській мові статусу регіональної й державної.

Це звернення було реакцією на звернення Тернопільської міськради з вимогою визнати воїнів ОУН-УПА ветеранами Другої світової війни, а також демонтувати пам'ятники Леніну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування