Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З 1 квітня Янукович зробить життя кращим і веселішим

Понеділок, 12 березня 2007, 09:53

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін у держбюджет на 2007 рік, поданий Кабінетом міністрів.

Законопроектом, зокрема, передбачається підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 1 квітня до 420 гривень, з 1 липня - до 440 гривень, з 1 жовтня - до 460 гривень і прожиткового мінімуму для всіх основних соціальних і демографічних груп населення з 1 квітня на 24 гривні, з 1 жовтня - на 22 гривні.

Уряд пропонує здійснити перерахунок виплат допомоги родинам з дітьми, малозабезпеченим родинам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасову державну допомогу дітям.

Загальний обсяг субвенції на ці програми збільшено на 749,5 млн.грн.

Крім того, з метою поліпшення пенсійного забезпечення найбільш незахищених прошарків населення, запропоновано підвищувати в 2007 році, починаючи з 1 квітня мінімальний розмір пенсії на 1% у порівнянні з прожитковим мінімумом для осіб, що втратили працездатність.

За таких умов мінімальний розмір пенсії за віком з 1 квітня 2007 року буде складати 410 грн., з 1 жовтня - 415 гривень, тобто вона буде збільшена з 1 квітня на 23 гривні у порівнянні з затвердженим держбюджетом показником.

Для фінансового забезпечення таких заходів пенсійний фонд у 2007 році одержить з держбюджету додатково 2,6 млрд. гривень.

У зв'язку з підвищенням розміру заробітної плати і прожиткового мінімуму додаткові витрати зведеного бюджету на виплату стипендій і допомоги учням, студентам, аспірантам і докторантам навчальних закладів і наукових установ складуть 75,5 млн. гривень.

Пропонується також застосовувати єдині засади у формуванні грошового забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу для поетапної ліквідації можливих диспропорцій у їх розмірах тощо.

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування