Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засновник "Еліта-Центр" тягне в суд Омельченка і Черновецького

Понеділок, 12 березня 2007, 10:52

Засновник компанії "Еліта-Центр" Ігор Циганов вважає необхідною присутність у суді в справі ошуканих вкладників представників Київської міськдержадміністрації.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Тепер уже всім ясно, що без влади ми не зможемо забезпечити квартирами всіх потерпілих. Я вважаю за необхідне присутність у суді КМДА. І не тільки нинішньої, але й тієї, що працювала при Омельченко", - зазначив Циганов.

Судове засідання у справі "Еліта-Центр", де головним фігурантом виступає Циганов, призначено на 12 березня. Сам він у даний час знаходиться в Лук’янівському СІЗО.

На питання, кому вигідно "тягти судову тяганину", Циганов ухильно відповів:

"А скажіть, чому Київська держадміністрація не надішле на засідання суду свого представника, якщо вона фігурує в справі як одна із сторін?"

У той же час, Циганов заперечує свою провину в розкраданні коштів вкладників і називає ще двох фігурантів цієї справи, один із яких - громадянин Росії.

"В один дуже нехороший день у Києві з'являється людина з Росії... Вона викуповує в мене право на будівництво деяких об'єктів, і замість грошей пропонує 68 квартир в одному-єдиному споруджуваному будинку на Татарці, на вулиці Отто Шмідта", - розповів він.

"А в ще гірший день ця людина, а саме Шахов, або як він себе називав, Волконський, зникає разом із грішми, а я раптом стаю цапом відпущення. Насправді ж, обікрали мій бізнес", - додав Циганов.

За словами засновника "Еліта-Центр", насправді пропало більше 100 мільйонів, "але тільки не гривень, а доларів".

Циганов вважає, що вкрадені кошти вкладників "Еліта-Центр" усе ще знаходяться в Україні, тому що переправити "такі гроші" за кордон, "не залишивши при цьому слідів ні в банку, ні в паперах", складно.

"Звичайно, одержати дозвіл від керівництва "Правексу", де зберігалися гроші, було можливо", - зазначив Циганов.

"Утім, я не сумніваюся, що в ході слідства відпрацьовувався і цей хід, а за нинішньої непопулярності Черновецького схопилися б за будь-яку зачіпку, як пити дати. Очевидно, її просто немає", - додав він.

"Моя частка в цій справі - 68 квартир на вулиці Отто Шмідта, де будівництво не завершене. Цей будинок я добудую самотужки, тобто віддам квартири тим, кому продав", - завірив Ціганов.

"Що стосується інших об'єктів, проданих Волконським, де будівництво навіть не починалося, то без держави не обійтися, і я буду активно боротися за те, щоб справу не спустили з рук", - відзначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування