Тимошенко і "Наша Україна" зібралися до Ющенка

Понеділок, 12 березня 2007, 11:23

У понеділок президент Віктор Ющенко зустрінеться з членами фракцій БЮТ та "Наша Україна".

Як повідомляє прес-служба президента, зустріч відбудеться о 17 годині в секретаріаті президента за ініціативи лідерів фракцій БЮТ та "Наша Україна".

Під час брифінгу лідерів "Нашої України" та БЮТ Юлія Тимошенко повідомила, що на спільному засіданні фракцій за участі президента опозиційні сили відпрацьовуватимуть остаточний варіант дій щодо виконання правлячою коаліцією висунутих опозиційних вимог.

За її словами, це стосується звільнення голови МВС Василя Цушка та генпрокурора Олександра Медведька, проведення референдуму щодо конституційної реформи, ефективної державної політики щодо підвищення соцвиплат, закону про імперативний мандат, угод з "РосУкрЕнерго" та ін.

Тимошенко не уточнила, чи планують опозиційні фракції знову блокувати роботу парламенту, зокрема, електрощитової парламенту, але зауважила, що судячи з питань журналістів, їй подобається хід їхніх думок.

На питання, як лідери опозиційних сил ставляться до ініціативи Партії регіонів внести зміни до відповідних законів щодо заборони користуватися у сесійній залі мегафонами і телефонами, лідер фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко відповів, що не буде критикувати Партію регіонів навіть, якщо вона "заборонить дихати у сесійній залі".

"Для того й існує опозиція, щоб такі недоречності через парламент не проходили, а якщо вони будуть проходити, то вето президента гарантоване", - додав він.

Як відомо, БЮТ та "Наша Україна" підписали угоду про співпрацю, яку схвалив президент Ющенко.

Одним з пунктів угоди є дострокові вибори парламенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...