Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича придумали, де взяти дешевий газ

Понеділок, 12 березня 2007, 11:33

Кабінет міністрів має намір передати законсервовані газові свердловини для розробки хімічним підприємствам, що використовують газ як сировину.

Про це в інтерв'ю газеті "Экономические известия" сказав президент Союзу хіміків Олексій Голубов. 

За його словами, Кабмін відмовився від ідеї стабільної ціни на газ за рахунок змішування імпортного газу з газом власного видобутку.

"Натомість уряд запропонував віддати хімікам у розробку законсервовані непрацюючі свердловини", - сказав Голубов.

На його думку, якщо Кабмін прийме таке рішення зараз, то в 2008 році хімпідприємства зможуть облаштувати свердловини й мати додатковий газ за ціною не більше ніж 60 доларів за тис. куб. м.

Голубов також повідомив, що Кабмін погодився із пропозиціями хімпідприємств у частині ліквідації мита й ПДВ при ввозі обладнання, яке не виготовляється в Україні.

Крім того, за його словами, уряд готовий не обкладати податком прибуток підприємств, що направляється на модернізацію й впровадження енергозберігаючих технологій.

"Для стимулювання виробництва будуть внесені зміни до норм амортизаційних відрахувань, вводиться поняття "технологічний газ", на який не поширюються обмежувальні заходи", - додав Голубов.

Як відомо, у лютому Кабмін заявив, що розглядає можливість дотації підприємств хімпромисловості через держзамовлення для забезпечення мінімальної рентабельності.

В Україні газ як сировину використовують 6 основних великих виробників: концерн "Стирол" (Донецька область), Одеський припортовий завод (Одеська область), "Рівнеазот" (Рівне), "Дніпроазот" (Дніпропетровська область), Сіверськодонецьке об'єднання "Азот" (Луганська область), "Азот" (Черкаси).

Спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і компанія "РосУкрЕнерго" підписали угоду про поставку не менше ніж 55 млрд. куб. м природного газу по 130 доларів за тис. куб. м у 2007 році.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування