Тимошенко вважає, що Ющенко погодився на її сито

Понеділок, 12 березня 2007, 12:02

Лідери опозиційних фракцій звернулися до президента з проханням ветувати усі закони, прийняті антикризовою коаліцією без узгодження з опозицією.

Про це сказала на спільному брифінгу лідерів БЮТ і "Нашої України" Юлія Тимошенко.

"Ми звернулися до президента з тим, щоб законопроекти, прийняті кризовою більшістю і не підтримані опозиційними фракціями, щоб вони не підписувалися, щоб на них накладалося вето", - зазначила Тимошенко.

За словами Тимошенко, про це йшлося зокрема на її вранішній зустрічі з президентом.

Також вона додала, що однією з головних тем цієї зустрічі був "процес консолідації усіх демократичних сил на чолі з президентом для можливості запобігання трагічному розгортанню подій в Україні.

За її словами, ці події "сьогодні межують з остаточною втратою стабільності, зміною зовнішньополітичного курсу на втрату державного суверенітету України".

У свою чергу лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко додав, що опозиційні сили сподіваються, що президент не підписуватиме і законопроекти, які слугують лише інтересам окремих фракцій правлячої коаліції.

За словами Кириленка, таких законопроектів на розгляд парламенту внесена велика кількість.

"Ми вважаємо, що тільки законопроекти, ухвалені спільним голосуванням всіх п’яти фракцій, в тому числі опозицією, мають підстави бути підписаними президентом", - зазначив він.

Кириленко наголосив, що на подібний крок опозицію спонукало те, що всі опозиційні законопроекти "потрапляють до порядку денного під шаленим тиском", як у випадку з проектами щодо газотранспортної системи та про мінімальну зарплату, або "просто відкидаються правлячою коаліцією списком".

"Але ми сподіваємося, що жодне лобістське рішення не пройде через сито президентського вето", - сказав Кириленко.

На це Тимошенко додала, що президент погодився "поставити сито з вето для лобістських законів".

Також, за її словами, БЮТ і "Наша Україна" разом із секретаріатом президента домовились створити спільний аналітичний центр для опрацювання кожного законопроекту, який буде давати законам публічну відповідну оцінку.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування