Ющенку пропонують провести референдум щодо політреформи

Понеділок, 12 березня 2007, 12:38

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що опозиційні фракції пропонують президенту звернутися до народу України щодо проведення референдуму відносно конституційної реформи.

"Ми запропонували, щоб терміново або указом президента, або якимось іншим документом звернутися до України відносно проведення референдуму, якою мусить бути державна форма правління в Україні: президентською чи парламентською", - сказала вона на брифінгу в понеділок.

На переконання Тимошенко, лише таким чином владі вдасться завадити конституційній кризі, яка весь час поглиблюється.

Після проведення референдуму, на думку лідера БЮТ, має бути створена конституційна комісія на чолі з президентом, "яка буде зобов’язана в найближчий час запропонувати нову редакцію Конституції, що покладе край так званій політичній реформі, яка більш схожа на політичне шулерство".

У свою чергу лідер фракції "Наша Україна" В’ячеслав Кириленко повідомив, що його політична сила відкликає своїх представників з нині діючої конституційної комісії на чолі з віце-спікером Адамом Мартинюком.

За словами Кириленка, фракція НУ внесла відповідні проекти постанов.

"Ми не вважаємо, що робота, розрахована на конституційні погляди лише трьох фракцій, буде конструктивною", - зазначив він.

"У форматі трьох фракцій зміни до конституції внесені не будуть. Більше того, ми зупинимо всі наступні реваншистські кроки, заплановані правлячою коаліцією", - додав Кириленко.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування