Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиціонери врятують країну від конституційного перевороту

Понеділок, 12 березня 2007, 13:55

Лідери опозиційних фракцій Верховної Ради вимагають від парламенту зняти з розгляду низку законопроектів, які на їхню думку, призводять до конституційного перевороту.

Про це на спільному брифінгу з лідером БЮТ Юлією Тимошенко заявив лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко.

"Серед наших вимог містяться пункти щодо необхідності зняття з розгляду законопроектів, внесених правлячою коаліцією, які ведуть практично до конституційного перевороту", - сказав він.

На думку Кириленка, в першу чергу з розгляду мають бути зняті законопроекти "Президента України", "Про Раду національної безпеки і оборони", зміни до закону про Конституційний Суд, а також нову редакцію закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики.

"Усе це далеко не повний перелік законопроектів, ухвалення яких призведе до завершення реваншистських процесів, започаткованих правлячою коаліцією", - сказав він.

Водночас Кириленко висловив переконання, що у разі ухвалення цих законопроектів "вето президента, яке є неминучим, подолане не буде внаслідок консолідованої позиції двох фракцій".

"Але ми закликаємо правлячу коаліцію відмовитися від усіх законопроектів, які вносять додаткову напругу в суспільство", - сказав він.

На запитання, чи дозволить "Наша Україна" своїм представникам брати участь у мітингах і акціях протесту, які має намір організовувати "Народна Самооборона" на чолі з Юрієм Луценком, Кириленко відповів:

"Ми не будемо перешкоджати нашим учасникам брати участь в заходах, організованих колегами з "Народної самооборони", оскільки вони роблять їх публічно, позиції свої обґрунтовують і я думаю, що підстави для таких заходів більш ніж присутні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування