Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко підозрює, що Янукович, Мороз і Ющенко пов'язані на Черновецькому

Понеділок, 12 березня 2007, 14:27

Ініціативні групи щодо висловлення недовіри органам місцевого самоврядування або їхнім керівникам мають затверджуватися Центральною виборчою комісією.

Про це на брифінгу в понеділок сказав віце-спікер Микола Томенко.

За його словами, саме такі зміни БЮТ пропонує внести до відповідного закону, оскільки "коли реєстрація ініціативної групи по недовірі меру затверджується мером – це абсурд".

"Формула є дуже простою: у випадку, коли на місцевий референдум виноситься питання щодо недовіри органу місцевого самоврядування та його керівнику, ініціативні групи реєструються ЦВК. Це було б справедливо і правильно", - вважає Томенко.

Коментуючи ситуацію з імовірною відставкою у такий спосіб мера Києва Леоніда Черновецького, віце-спікер висловив думку, що результат у вирішенні цього питання залежатиме від політичної волі керівників держави.

"Я так розумію, що на сьогоднішній день ні президент, ні прем'єр, ні голова Верховної Ради не зацікавлені в референдумі у місті Києві, оскільки вони прямо чи опосередковано підтримують міського голову Леоніда Черновецького через свої політичні сили", - зазначив Томенко.

На його переконання, під час голосування за зниження тарифів на житлово-комунальні послуги відповідні політичні сили відображали позиції президента, прем'єра та спікера, тому є необхідність проведення попередніх консультацій між керівниками трьох гілок влади щодо питання винесення недовіри меру Києва.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування