У Генпрокуратурі є підтвердження ізраїльського громадянства Луценка?

Понеділок, 12 березня 2007, 14:41

Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю підтвердило наявність ізраїльського громадянства в лідера "Народної Самооборони" Юрія Луценка.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на копію відповіді МВС Ізраїлю на запит Генпрокуратури України з приводу ізраїльського громадянства Луценка, яка є в розпорядженні видання.

"Відповідь, що прийшла, виявилася позитивною, хоча слідство не виключає можливість помилки. Сам Юрій Луценко називає дані, викладені в документі, "свідомо неправдивими", - пише "Комерсант".

Відповідно до реквізитів, документ, копію якої має газета, виданий 7 лютого цього року філією управління реєстрації громадян МВС у Тель-Авів-Яффо.

У ньому зазначено, що уродженець України Юрій Луценко є громадянином Ізраїлю (номер посвідчення особи 3137864066) і зареєстрований у Тель-Авів-Яффо за адресою вулиця Герцль, 6. Також зазначена дата алії (репатріації в Ізраїль) – 22 липня 1999 року.

Водночас, за словами заступника генерального прокурора Рената Кузьміна, слідство одержало зі своїх джерел інформацію про те, що Луценко нібито був репатрійований в Ізраїль.

За його словами, для перевірки отриманих даних відповідні запити були спрямовані за трьома офіційними каналами.

"Ми одержали офіційну відповідь і тепер проводимо додаткову перевірку, щоб уникнути можливих помилок", – сказав Кузьмін.

Він пояснив, що будь-яка неточність, аж до зміненої в тексті відповіді букви або цифри, може повністю змінити зміст викладеної інформації.

За його словами, перевіряється, зокрема, чи прописаний ще хто-небудь за адресою, зазначеною як адреса проживання Луценка в Тель-Авів-Яффо, проводиться опитування всіх причетних до справи осіб.

"Ми все поставимо на свої місця", – завірив Кузьмін. За його словами, самого Луценка слідство намагається допитати вже кілька днів, однак замість нього в прокуратуру ходить адвокат, який щораз заявляє, що Луценко у від'їзді.

Водночас, за словами керівника прес-служби "Народної самооборони" Інни Кисіль, повістку із запрошенням на допит до прокуратури Луценку не вручали.

Раніше у ЗМІ вже з'являлася інформація про нібито ізраїльське громадянство Луценка.

Незадовго до виборів до Верховної Ради 2006 року, копія документу, схожого на нинішній, була розміщена в деяких Інтернет-ЗМІ.

Однак документ виявився грубою підробкою – помилки були допущені навіть у назві відомства, яке його нібито видало.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування