Король попросив Ющенка "заморозити" його

Понеділок, 12 березня 2007, 15:33

Член фракції "Наша Україна" Віктор Король звернувся до президента Віктора Ющенка з проханням відкласти висунення його кандидатури на посаду голови Служби безпеки України.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога за підсумками розмови з Королем, повідомляє прес-служба президента.

"Я б назвав таке рішення пана Короля змістовним тайм-аутом. Він попросив главу держави "заморозити" його кандидатуру, допоки Верховна Рада не прийме остаточного рішення щодо призначення Володимира Огризка міністром закордонних справ", – зазначив Балога.

За його словами, Король вважає голосування за кандидатуру Огризка як керівника дипломатичного відомства "тестом на готовність парламентської коаліції до конструктивної співпраці з президентом".

"Якщо більшість у Верховній Раді знову скаже "ні" Огризку, то висунення Короля на посаду голови СБУ означатиме розмову сліпого з глухим мовою жестів", - зазначив Балога.

"Як генерал міліції, людина офіцерської честі Віктор Миколайович не хоче жодним чином робити президента заручником залізобетонної непробивності коаліції", - наголосив глава секретаріату президента.

Водночас Балога зауважив, що президент може повторно запропонувати кандидатуру Короля на посаду голови СБУ, оскільки високо цінує його професійні та особисті якості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування