Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" отримав індульгенцію Януковича на розправу з боржниками

Понеділок, 12 березня 2007, 17:22

НАК "Нафтогаз України" з 14 березня розпочне відключення підприємств комунальної теплоенергетики, які заборгували за спожитий природний газ.

Такі заходи здійснюватимуться "з метою виправлення критичної ситуації, що склалася в сфері розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики", повідомляє УНІАН з посиланням на прес-центр "Нафтогазу України".

У повідомленні наголошується, що за підсумками січня-лютого підприємства ТКЕ сплатили лише 48% вартості одержаного газу, а загальний їхній борг перед "Нафтогазом України" з початку року перевищив 1,23 млрд. грн.

Правління компанії 6 березня схвалило рішення про обмеження газопостачання ТКЕ областей і міст, де заборгованість є найвищою - 542,5 млн. грн., тобто 44% від загального боргу по Україні.

Обмежувати газопостачання у разі непогашення заборгованості до 13 березня почнуть в Херсонській (сплачено 21% вартості спожитого газу), Дніпропетровській (33%), Закарпатській (35%), Харківській (43%), Вінницькій (48%) і Луганській (42%) областях, а також у Дніпропетровську (20%), Макіївці (43%) і Кривому Розі (40%).

Підприємства ТКЕ залишатимуться відключеними від газопостачання до повного погашення наявної заборгованості.

Як зазначають у "Нафтогазі", повідомлення про необхідність термінового погашення заборгованості і можливості обмеження газопостачання були розіслані на підприємства ТКЕ, а також до обласних і місцевих держадміністрацій.

У НАК наголошують, що компанія надала свої пропозиції щодо заходів, спрямованих на поліпшення розрахунків ТКЕ, в Кабінет міністрів і одержала дозвіл на обмеження газопостачання ТКЕ-боржників.

"Такий крок є необхідним для належної підготовки комплексу теплокомуненерго до опалювального сезону 2007-2008 рр.", - йдеться в повідомленні НАК "Нафтогаз України".

Також у повідомленні сказано, що "Нафтогаз України" вичерпав переговорні методи вирішення проблеми накопичення боргів ТКЕ, "яке відбувається навіть в умовах надзвичайної теплої зими".

НАК "Нафтогаз України" покладає повну відповідальність за негативні наслідки, пов`язані з вимушеним обмеженням газопостачання, на керівників підприємств ТКЕ і місцевих органів влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування