Табачник розкрив замах на Януковича з допомогою кефіру

Понеділок, 12 березня 2007, 17:40

Віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник звинувачує партію "Народний союз "Наша Україна" у підготовці громадських заворушень 9 березня біля пам'ятника Тарасу Шевченку в Києві, де керівництво країни покладало квіти.

Про це Табачник заявив журналістам, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

На питання, чому прем'єр-міністр Віктор Янукович і президент Віктор Ющенко покладали квіти до пам'ятника поету окремо, Табачник відповів, що коаліція – суб'єкт суспільно-політичного життя країни і має право провести будь-яке суспільне свято разом.

Саме тому, за словами віце-прем'єра, голова Верховної Ради Олександр Мороз, прем'єр-міністр Віктор Янукович, голови комітетів Верховної Ради і міністри поклали квіти до пам'ятника спільно.

Також Табачник наголосив, що 7 міністрів супроводжували президента в його покладанні квітів.

У той же час, віце-прем'єр звинуватив керівництво НСНУ у підготовці масових заворушень саме в момент покладання квітів представниками коаліції.

"Ніхто крім керівників партії "Наша Україна" не може дати відповідь на питання: навіщо було зганяти з 8 ранку кілька сотень своїх прихильників із прапорами до пам'ятника?", - сказав Табачник.

"У нас є досить перевірена інформація, що готувалися політичні "вибрики", вигуки, закидання пакетами з кефіром, різні образливі демонстрації", - додав він.

Як відомо, 9 березня Ющенко і лідер БЮТ Юлія Тимошенко вшанували день народження поета Тараса Шевченка, поклавши квіти до його пам'ятника в Києві.

Янукович, Мороз і інші члени уряду провели офіційне покладання квітів окремо, раніше, ніж це зробив президент.

Співробітники Міністерства внутрішніх справ затримали 3 особи, що заважали представникам політичних сил лівого спектру покладати квіти до пам'ятника Шевченку в Києві.

Інших інцидентів, пов'язаних зі святкуванням дня народження Шевченка, у Києві зафіксовано не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування