Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейський Мороз захоплюється Ющенком і вірить в українців

Вівторок, 13 березня 2007, 09:26

Євросоюз не може запропонувати Україні членство, поки в самому ЄС не завершиться процес реформування структур його об'єднання.

Так президент Європарламенту Ханс-Герт Поттерінг відповів на запитання газети "Известия в Украине", чому в поглибленій угоді Україна-ЄС пропонується розвивати політику "поглибленого сусідства".

"У самому Євросоюзі пріоритетом із пріоритетів є реформування структур нашого об'єднання. Але, оскільки цей процес поки не завершений, ми не можемо говорити про якісь інші ініціативи. І, як мені здається, президент України Віктор Ющенко це прекрасно розуміє", - зазначив Поттерінг.

При цьому він додав, що "готовий повторити те, що говорив під час нинішнього візиту вашого президента і раніше, коли весь світ стежив за подіями на Майдані: наша підтримка народу України буде гарантована не тільки в період помаранчевої революції - ми віримо в українців!".

"Що ж стосується нинішніх подій, хотів би сказати, що Україна йде європейським шляхом, а українці - безумовно, європейська нація", - заявив президент Європарламенту.

При цьому Поттерінг зізнався, що ніколи не приховував і не приховує "свого захоплення лідером вашої країни Віктором Ющенком".

"Безумовно, він - президент великої країни, яка стикнулася з труднощами демократичного розвитку", - заявив він.

"І я сподіваюся, що в рамках існуючих відносин між Європейським Союзом і Україною ми зробимо все можливе, щоб надати максимальну підтримку в розвитку наших добросусідських відносин", - додав президент Європарламенту.

Ханс-Герт Поттерінг є дванадцятим президентом Європарламенту, був обраний на цю посаду 16 січня 2007 року і буде керувати законодавчим органом Європейського Союзу до наступних виборів Європарламенту, які відбудуться в червні 2009 року.

За інформацією видання, Поттерінг – "парламентський "старожил": крім нього, тільки п'ятеро європарламентарів мають безперервний стаж з 1979 року, коли відбулися перші прямі вибори в ЄП".

"Поттерінга варто також зарахувати до групи основних архітекторів політики розширення ЄС. У всякому разі, остання "східноєвропейська хвиля", що завершилася 1 травня 2004 року прийомом десяти нових членів, прийшла в об'єднану Європу багато в чому завдяки активності очолюваної Поттерінгом групи депутатів від Європейської народної партії", - додає видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: