Мороз попередив опозицію, що її афера не вдасться

Вівторок, 13 березня 2007, 10:15

Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявляє, що опозиції не вдасться ухвалити нову редакцію конституції.

"Я одразу кажу, ця афера не буде реалізована", - заявив у вівторок голова Верховної Ради у відповідь на заяву Тимошенко.

За його словами, ці зміни будуть здійснені лише "в межах і за правилами визначеними самою конституцією і інші заклики ніякої сили не мають".

Відносно підкупу депутатів, щоб зібрати 300 голосів, то Мороз заявив, що "цю новацію вперше чує".

"Треба мати уяву і фантазію, щоб про це говорити", - заявив він.

Водночас у відповідь він нагадав слова Тимошенко, сказані в США, про те, що вона буде "крок за кроком руйнувати опорних людей Партії регіонів на сході, і перевербовувати і забирати кращих організаторів процесу".

"Я не знаю, які методики будуть використовуватись, про гроші говорити не буду, але мені, здається, це і є відповідь на питання. Не можна використовувати аргументи, які не мають під собою підстав", - заявив спікер.

"Коли говоримо про адекватні дії, то слід мати на увазі, я зараз оголошу перерву на вимогу БЮТ і "Нашої України", ми проведемо зустріч, але скажу, що планується далі. А далі накриються два сектори прапорами, на два тижні блокування Верховної Ради, вимога до президента, щоб не підписувати закони і спроба, щоб підписав указ про розпуск парламенту", - припустив Мороз.

Він закликав президента не йти на "такі авантюрні кроки" і пам’ятати, що він гарант Конституції.

За його словами, вся "радикалізація, яка відбувається, не має відношення до суті того, що відбувається в Україні".

"Влада працює стабільно, зростання виробництва, ВВП, підвищення соціальних гарантій. Те, що ми чуємо як декларації, є практичною роботою влади", - зазначив спікер.

"І коли я говорив про 300 чоловік, які приєднаються до коаліції, то йшлося про толкових розумних людей, яким набрид деструктив і конфлікти, які не дають нічого державі і парламенту, зокрема", - додав він.

Я хочу, щоб ми розуміли, які є сценарії, ким вони розробляються і координуються, і що тим переслідується. Я хочу сказати, парламент витримає ці випробування і після цих неадекватних катаклізмів значна частина депутатів, які стомилися від деструктиву, приєднається до коаліції і працюватимуть в тому числі над змінами до конституції", - запевнив Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування