Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко обізвав януковичів узурпаторами-кнопкодавами

Вівторок, 13 березня 2007, 10:19

Об’єднана опозиція обіцяє вжити "адекватні" заходи у разі невиконання її вимог з боку коаліції.

Про це йдеться у заяві "Нашої України", виголошеної з трибуни парламенту у вівторок лідером фракції В’ячеславом Кириленком.

"Вимагаємо зняти з розгляду всі законопроекти, спрямовані на розвал державного ладу. Це - закони про президента, Раду нацбезпеки, зміни до закону про Конституційний Суд, реакційний законопроект про засади внутрішньої і зовнішньої політики. У разі невиконання цих вимог об’єднана опозиція залишає за собою право діяти адекватно", - сказав він.

Кириленко також повідомив, що опозиція вносить пакет із сімнадцяти вимог, серед яких: збільшення зарплат та пенсії, збільшення мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму не пізніше 1 січня 2008 року, встановлення гідної мінімальної погодинної зарплати, "а не 2 гривні 27 копійок, як сьогодні планує розглядати в урядовому законопроекті правляча коаліція".

"По-друге, ми вимагаємо ліквідувати пенсійну зрівнялівку і додатково збільшити пенсії людям з тривалим трудовим стажем. Також вимагаємо створити повноцінний ринок землі, який поверне селянам власність на землю, а землі - її справжню вартість, і припинити її безконтрольне розкрадання", - заявив Кириленко.

Він також нагадав, що опозиція вимагає спрощення процедури ведення бізнесу, повернення конкурентного середовища та "нормального інвестиційного клімату", скасування "повернених коаліцією тіньових схем в економіці".

"Негайно запровадити єдиний соціальний внесок, зменшити тиск на фонд оплати праці, виконати всі укази президента, якими, згідно з Конституцією, зупинено дію актів Кабміну, які не відповідають Основному закону. Це стосується, зокрема, одіозних кадрових призначень", - сказав Кириленко.

Крім того, він зазначив, що "те, що відбувається зараз у парламенті – це класична спроба узурпації влади урядом".

"Правляча коаліція давно перетворилася на слухняних "кнопкодавів", які бездумно штампують всі, в тому числі антисоціальні, рішення уряду Януковича", - сказав лідер "Нашої України".

"Інакше як кризою роботи парламенту не можна назвати ситуацію, коли о шостій годині ранку депутати фракції правлячої коаліції за підтримки уряду Януковича займають чергу в місцях для блокування будь-якої роботи парламенту", - додав він.

Водночас спікер Олександр Мороз запевнив, що всі вимоги, які ставляться "Нашою Україною", будуть розглядатися парламентом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування