Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти повстали проти Цушка, який їх "фільтрує"

Вівторок, 13 березня 2007, 14:42

Медіа-профспілка вимагає від МВС змінити порядок акредитації журналістів на першу прес-конференцію міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

Журналісти вважають незаконним порядок акредитації, згідно з яким на прес-конференцію Цушка 17 березня можна потрапити лише на підставі офіційного запиту від імені керівника ЗМІ, а акредитація закінчується раніше, ніж за добу до початку події.

"Впровадження такого порядку порушує право громадянина на вільний доступ до інформації, перешкоджає журналістам виконувати свої професійні обов’язки, обмежуючи їх право на вільний доступ до інформації", - заявляють члени комітету Київської незалежної Медіа-профспілки.

Таким чином, підкреслюється в заяві, центр громадських зв’язків МВС порушує закон про друковані ЗМІ.

Прес-служба медіа-профспілки нагадує, що потрапити на прес-конференцію Цушка не зможуть вільні журналісти ("фрілансери"), які висвітлюють діяльність правоохоронних органів, але не перебувають в штаті ЗМІ і готують матеріал не під конкретне замовлення окремої редакції.

"Також обмежується право на доступ до інформації штатних журналістів, керівники редакцій яких перебувають у відпустці, на лікарняному або у відрядженні, і фізично не можуть підготувати запит від свого імені", - зазначають члени комітету.

При цьому вони наголошують, що МВС в особі своєї прес-служби жодним чином не пояснює причини "жорсткої фільтрації журналістів".

"Медіа-профспілка вважає таку акредитацію перешкоджанням діяльності київських журналістів", - заявила голова Київської незалежної медіа-профспілки Михайлина Скорик.

У зв’язку з цим, медіа-профспілка у вівторок направила міністру внутрішніх справ офіційний лист із вимогою припинити перешкоджання роботі журналістів і змінити порядок акредитації на прес-конференцію Цушка як такий, що не відповідає закону.

Також медіа-профспілка просить МВС повідомити громадськості хто і з яких причин ввів незаконний порядок акредитації.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування