Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі вирішили самі розслідувати отруєння Ющенка

Вівторок, 13 березня 2007, 16:11

Депутат фракції Партії регіонів Юрій Болдирєв вніс до Верховної Ради проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування обставин отруєння президента Віктора Ющенка.

Про це сказано у проекті відповідної постанови, зареєстрованому у Верховній Раді 12 березня, повідомляють Українські новини.

Депутат пропонує доручити такій комісії розслідувати обставини отруєння Ющенка, з'ясувати причини й виявити винних у зволіканні з розслідуванням кримінальної справи.

Згідно з проектом, головою комісії пропонується призначити Болдирєва, його заступником - депутата від Компартії Георгія Пономаренка, ввести до складу комісії ще 13 депутатів від фракцій Партії регіонів, БЮТ, блоку "Наша Україна" і Соцпартії.

Крім того, депутат пропонує залучити до роботи комісії представників Генеральної прокуратури й Міністерства охорони здоров'я.

У пояснювальній записці до проекту постанови сказано, що "з часу отруєння Ющенка пройшло вже понад 2 роки, але й сам президент, і слідчі, які ведуть цю справу, відмовляються говорити про хід розслідування".

Водночас, зазначається, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв, що йому відомі особи, які організували доставку діоксину на територію України.

Болдирєв підкреслює, що, пропонуючи створити таку комісію, він "враховує суспільний резонанс цього питання, відсутність правдивої інформації про осіб, які вчинили замах на життя державного діяча".

Як відомо, раніше Генпрокуратура домовилася із двома державами про надання зразків діоксину для проведення експертизи у справі про отруєння Ющенка.

У вересні 2004 року парламент 4-го скликання створив тимчасову слідчу комісію для розслідування обставин отруєння лідера блоку партій "Наша Україна" Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування