Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали просяться до Ющенка за круглий стіл із залишків лісу

Вівторок, 13 березня 2007, 18:29

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова закликає президента провести круглий стіл для виходу з існуючої політичної кризи.

Про це йдеться в заяві Богатирьової, поширеній прес-службою депутата.

За її словами, останні події засвідчили, що сьогодні сформована широка опозиція на чолі з Юлією Тимошенко і до неї, фактично, приєднався президент.

"Підтримка президентом радикальних планів опозиції означає, що переговорний процес, пошуки компромісу, укладення національного пакту стабільності та розвитку держави на найближчий час опинився під великою загрозою. Ми знову чуємо заклик до поглиблення розколу України", - зазначила Богатирьова.

"Ще хочеться вірити, що це лише емоції окремих політиків, а не продуманий план щодо розбрату українців. У це "багаття" докидають хмизу аутсайдери, які не пройшли на останніх виборах до парламенту і шукають чергової невдачі", - йдеться в заяві.

"Вкотре, звертаючись до президента, заявляю, що нас намагаються використати задля реваншу. Позиція президента непохитна, і він, як голова держави, зобов’язаний діяти в інтересах всіх політичних сил", - вважає Богатирьова.

За її словами, президент не може відкрито виявляти свою симпатію "тільки одній стороні, навіть, якщо вона цього надзвичайно хоче".

"Зрозуміле палке бажання повернути собі владу і створити таку собі українську "монопольку" імені однієї людини. Але абсолютно безперспективно втягувати президента в опозицію до уряду, сформованого внаслідок найдемократичніших виборів за часи української незалежності", - заявила лідер фракції партії регіонів.

За її словами, більшість та уряд готові до переговорного процесу за круглим столом.

"Давайте, нарешті, збудуємо цей стіл із залишків того лісу, який ще не вивезли контрабандою", - закликала вона.

"Змогли ж наші друзі поляки зробити такий стіл у часи своєї скрути. Тоді у них був Кваснєвський. Сьогодні у нас є Ющенко. Переконана, що президент здатен посадити обабіч себе опонентів щоби ті спільно дбали про національні інтереси і несли відповідальність", - додала вона.

Богатирьова назвала "небезпечними для держави спроби" закликати народ до повстання і до самооборони.

Вона також висловилася проти ухвалення нової Конституції на референдумі, але підтримала ініціативу Ющенка створити конституційну комісію із незалежних спеціалістів.

"Хоча, в результаті широкого компромісу між політичними силами, ми зможемо внести глибокі зміни і на всеукраїнському референдумі", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування